Zeytinyağlı yemek yaparken
zeytinyağlı yemek yaparken, mümkün olduğu kadar az suyla ve kısık ateşte pişirmeye özen gösterin. sebzelerin kısık ateşte pişerken salacağı su, yemeğin pişmesi için yeterlidir. gerekirse çok az sıcak su ekleyebilirsiniz.
Sebzeler parlak görünsün
zeytinyağlı yemek yaparken, kullanacağımız sebzelerin daha parlak görünmesini istiyorsanız, tencerenizi tuz ve limonla ovalayın.
Mantar sote yaparken
mantar sote yaparken, tencerenin kapağı açık olursa hem mantarlar çok fazla su salmaz hemde kararması azalır.
Yumurtaları kolayca soymak
yumurtaları kolayca soymak için, kaynar suda çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutup biraz bekletelim.
Izgara yaparken
ızgara yaparken etimizin daha iyi pişmesini istiyorsak, çatal yerine maşa kullanalım. çünkü çatal, eti delerek suyunun dışarı çıkmasına ve kurumasına sebep olacaktır.
Tavuk etini lezzetlendirmek için
Tavuk yapacaksak 1 gece öncesinden 1 adet soğanı ince doğranmış soğan, 2 çorba kaşığı sirke, 3 çorba kaşığı yağ, 2 diş dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber ve kekiği karıştırıp tavuğumuzu bu sosa yatıralım. daha sonra pişirelim. eğer ızgara yapacaksak soğanları rendelemiş olalım çünkü ızgarada yanıyor. aynı işlemi kırmızı ette de uygulayabiliriz. sirke yerine süt yada yoğurtta […]
Kemikli eti lezzetlendirmek için
kemikli etimizin daha lezzetli olması için kemik uçlarına sarımsak sürüp öyle pişirelim.
Eti lezzetlendirmek ve yumuşatmak için
kırmızı etin lezzetini arttırmak ve yumuşatmak için yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı soğan suyu ve 1 çay bardağı zeytin yağından hazırlanan marinatta 12 saat kadar dinlendirdikten sonra pişirin.
Salata yaparken
salata yaparken kullandığımız malzemenin eşit dağılması için, sosunu eklemeden önce karıştırıp sosunu ekleyin ve tekrar karıştırın.
Yumurta taze mi?
Kahvaltı ve hamur işlerimizin vazgeçilmezidir yumurta. yaptığımız bir çok yiyeceğe lezzet katar. sağlık için taze yumurtalar kullanmalıyız. peki yumurtanın taze mi? bayat mı? olduğunu nasıl anlarız? işte püf noktası: yumurtayı içi su ile dolu bir bardağın içine koyalım eğer dibe yatay olarak çökmüşse taze, havaya doğru kalkma eğilimi var ve yamuk duruyorsa bayattır. bir diğer yöntem […]
Yemek yaparken
Yemeklerimizi yaparken bazen elimizin ayarı kaçıp tuzunu ya da yağını fazla kaçırabiliriz. panik yapmayın 🙂 hemen ufak bir patates soyup yemeğin içine atalım hem fazla yağı hem de fazla tuzunu alacaktır.
Çorba yaparken
Hemen hemen her çorbada un kullanılır. genellikle terbiye kısmında yumurta ve yoğurtla arkadaş yaparız unumuzu. bazen çorbaya katacağımız unu ilk başta yağ ile arkadaş yaparak kokusu çıkana kadar kavurur sonra suyunu katarsak hem daha lezzetli hem de daha vitaminli olur. eğer gelişim aşamasında çocuklarımız varsa genellikle kavurma yöntemini kullanmayı tavsiye ederiz çünkü kavrulmuş unda antibiyotik […]
Çorba yaparken
Genellikle kişilerin damak tatları farklıdır. Bu çorbalarda da böyledir. bazılarına göre çorba koyu olmalı, bazılarına göre ise biraz daha sulu içilmeli gibi. işte bu aşamada siz damak tadınıza göre çorbaya katacağınız malzemelerde arttırma yada eksiltmeye gidebilirsiniz. örnek verecek olursak bu tariflerde ki herhangi bir çorba size sulu geldiyse ve siz koyu kıvamlı bir çorba istiyorsanız, çorbaya […]